Vesti

Vesić zadovoljan rezultatima izbora u Beogradu

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da je veoma zadovoljan rezultatima izbora za Skupštinu Beograda.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printskrin: TV B92/arhiva
Printskrin: TV B92/arhiva

"Rezultat od 38 odsto predstavlja zaista ozbiljan rezultat. Pogledajte glavne gradove u bilo kojoj demokratiji. u Berlinu, Parizu, Londonu, Beču i videćete da je veliki rezultat , posebno kada imate cenzus od tri odsto. To pokazuje da je skoro svaki četvrta osoba koja je izašla na izbore podržala politiku koja se vodi", rekao je Vesić odgovarajući na pitanja novinara da li je zadovoljan rezultatima na beogradskim izborima.

On smatra da je na ovom izborima presudna bila politika SNS koja nije personalizovana, osim u predsedniku Aleksandru Vučiću koji je nosilac svih njihovih izbornih lista.

"Nikada niko nije ostvario bolji rezultat osim SNS", poručio je Vesić.

Na primedbu novinara da situacija na izborima nije sasvim jasna kao i da su predstavnici SNS rekli da sa Socijalističkom partijom Srbije mogu da formiraju vlast u Beogradu, Vesić je odgovorio da treba sačekati da Gradska izborna komisija proglasi konačne rezultate.

"Ono što možemo da vam kažemo je da ne postoji mogućnost promene broja odbornika, ako posmatrate kao jednu stranu Srpsku naprednu stranku i Socijalističku partiju Srbije, koje sada čine vlast, i imaju 56 odbornika, dok svi ostali imaju 54. To ne može da se promeni na ponovljenim glasanjima i to smo videli i po rezultatima", istakao je Vesić.

On je dodao da rezultati izbora u Beogradu nisu proglašeni, jer su produženi rokovi za žalbe.

"I sami vidite da nisu prošli svi rokovi za one koji žele da se žale i tek tada će GIK proglasiti rezultate, a i tada postoji mogućnost žalbe. Kada se završe svi rokovi prema Zakonu, a pre izbora smo se dogovorili da omogućimo više vremena za žalbe, imaćemo konačne rezultate. Tada ćemo znati tačno koliko ko ima odbornika", poručio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu