1. Ako, ako. Tako nam i treba kada vodimo prorusku politiku. Sada ce nasa velika “braca” Rusi da nam pomognu i sve ce biti u redu.
    (direk, 16. jun 2022 12:54)

    # Link komentara

  2. Krajnje je vreme, ko hoće da vraća kosovo nek se preseli tamo. Pa neće Albanci da nam ga čuvaju
    (knjige braćo, 16. jun 2022 12:20)

    # Link komentara

  3. @Da smo kao i sav noramalan svet uveli sankcije agresorima, ne bi bilo te recenice.
    (papi, 16. jun 2022 11:36)

    Tačno tako.
    (realni optimist, 16. jun 2022 12:17)

    # Link komentara

  4. Hvala bogu da su stavili tacku na ulazak u tu tvorevinu sotone i gomore. Ja sam zadovoljan i vecnim statusom kandidata. Zamislite da vam neko otme stan, i kaze "ako ga prevedete na mene, mozete da se druzite samnom". A vamo se kunu u teritorijalni untegritet Ukrajine. Bezobrazluk bez presedana!
    (Koja, 16. jun 2022 12:09)

    # Link komentara

  5. Ja sam za priznavanje Kosova - sta da radimo sa dva miliona Albanaca koji nece Srbiju, a da se razumemo, i njih niko nece ovde. Trebalo je to uraditi razumno, referendumom, sa gomilom ustupaka za nase sunarodnike - od dvojnog drzavljanstva, autonomija, osiguranja imovine i bezbednosti, imovine manastira i rudnika - ali balkanskom umu je lakse da sve resava nasiljem, ratom, otimanjem. Albancima kao i Srbima. Tako da imamo ovu glupu situaciju, mi njih ne priznajemo, a oni valjda nas takodje ne (iako to bas i ne razumem, Srbija postoji vec od 1878, od berlinskog kongresa, i ne znam sta tu ima nekakvo Kosovo da nas ne priznaje), i u stvari je to taj neki "zamrznuti konflikt" kao na Kipru ili vec gde, mozda u Ukrajini, videcemo. I u tom smislu mi je to "obostrano priznanje" besmisleno - u tom kontekstu mislim da treba da se izborimo da udjemo u Evropu sa svojim stavom, ali posle da priznamo Kosovo sa nekim ustupcima - sto ce svakako biti tesko zbog tvrdoglavosti i inata, kako naseg tako i albanskog. Kao da nismo mogli da se razidjemo kao Cesi i Slovaci - i to u celoj bivsoj Jugi. Ali sta da se radi, taki smo kaki smo :)
    (Vladimirr, 16. jun 2022 11:56)

    # Link komentara

  6. Чисти "фер плеј" : Ми уведемо санкције Русији , признамо ткз. Косово , а они ће нама за награду укинути Републику Српску !
    (Мислим , дакле постојим, 16. jun 2022 11:31)

    Ne mora tako, mi sada imamo idealnu priliku da istrgujemo da damo ono što je izgubljeno da dobijemo nešto šta nam oni nikada ne bi dali.

    Drugim rečima da mi ponudimo priznanje Kosova za promptno članstvo u EU, da to ponudimo amerikancima koji su vrlo pragmatični i praktični po tom pitanju oni bi to odmah prihvatili i mogli bi smo malte ne od 01.01.2023 da budemo članica.

    Osnovni je problem naše vlasti što ne želi da bude članica EU, jer tako potpadaju pod pun obim kontrole EU vrednostima. Onda nema Savamale, da policija ne sme da izađe na poziv, sudije koje donose odluke kako im se kaže, čekićima na narod i sl. Ali im odgovara da budu kandidat za članstvo i uzimaju pare od predpristupnih fondova i da pričaju kako nas zapravo u EU neće a ne rade ništa konkretno da bi tamo ušli.

    Za državu Srbiju je sada idelana prilika da se opredeli i postigne šta želi i da se reši balasta i problema koja vuče od poslednjeg pogrešnog opredeljenja nakon pada berlinskog zida koji smo prespavali.

    Problem je što je u ovom trenutku raspoloženje javnog mnjenja, a građeno baš interesima ove vlasti, takvo da bi potez koji bi u ovom trenutku bio dugoročno najbolji za Srbiju ujedno i političko samoubistvo aktuelne garniture na vlasti.
    (Bane, 16. jun 2022 11:54)

    # Link komentara

  7. Da smo kao i sav noramalan svet uveli sankcije agresorima, ne bi bilo te recenice.
    (papi, 16. jun 2022 11:36)

    # Link komentara

  8. To znaci da je krajne vreme nema vise igre
    (S, 16. jun 2022 11:35)

    # Link komentara

  9. Чисти "фер плеј" : Ми уведемо санкције Русији , признамо ткз. Косово , а они ће нама за награду укинути Републику Српску !
    (Мислим , дакле постојим, 16. jun 2022 11:31)

    # Link komentara

  10. @šatordžija
    ozbiljne države neće da popuste ni za manje a ti bi da se odreknemo svoje teritorije?
    (Hranislav, 16. jun 2022 11:27)

    # Link komentara

  11. Izgleda da je sve izvesnije vojno rešenje kosovskog problema. Jednog dana za godinu dve 10 ili 20 nije važno. Pošto svi izgleda zdušno rade na tome pa čak i ova rezoucija.
    (Milan, 16. jun 2022 11:00)

    # Link komentara

  12. Zabrana ulaska u Srbiju se nadam podrazumeva.
    (ivan, 16. jun 2022 10:55)

    # Link komentara

  13. Ruka ti se pozlatila, samo da se završi ova agonija i mučenje
    (šatordžija, 16. jun 2022 10:54)

    # Link komentara