1. Srbija postuje granice tudje teritorije.
    (Aleksandra, 22. septembar 2022 22:51)

    # Link komentara

  2. E, bravo za govor, posebno za tačku 2. Rerko kad komentarise na portalima, ali ovo zaslužuje komentar.
    (Marica, 22. septembar 2022 16:09)

    # Link komentara

  3. Ja ne volim politiku,ne mogu da je smislim ,jer je kod nas duboko usla u drustvo i poremetila nas pocev od porodice,pa dalje ,do svih institucija.
    Ali,kad neko radi nesto dobro,korisno i predano,ne mogu da ne pohvalim,ma koliko ja bio oponent ili simptizer.
    Za ovaj govor svaka cast. Doslesnost je jedna velika osobina politicara,ma koju opciju on zastupao.
    Nadam se da ce naici neki "eho" posle ovog govora.
    (Hrundi Bakshi, 22. septembar 2022 12:35)

    # Link komentara

  4. Istorijsko obracanje jednog predsednika Srbije svetu. Vucic smelo, hrabro, surovo i precizno postavio pitanja i izneo cinjenice koje nikoga nisu ostavile ravnodusnim.
    (Maja, 22. septembar 2022 12:13)

    # Link komentara

  5. Pa nema razlike sem u tome sto su ameri odlucili da su im albanci "saveznici" vrv zbg islamskog faktora..
    Problem je neresiv, istina je da Srb nece moci da integrise preko 1 milion albanaca ali je istina i da KiM nikad nece moci da bude drzava..
    (C i n i k, 22. septembar 2022 12:04)

    # Link komentara

  6. Apsolutni sam protivnik Vuciceve politike a posebno apsolutisticke prakse koju ima za domacu primenu.

    Ovaj govor - bez primedbi! Argumentovano, sistematizovano i u duhu zastite nasih i opstih interesa.

    E sada, kako je moguce da moze i tako, a moze i onako kako zivimo sa njim sadasnjost. Samovolja, van Ustavnih ovlascenja, arogancija, dvolicnost..mix Milosa i Tita
    (Petar, 22. septembar 2022 10:04)

    # Link komentara

  7. Pa razlika je u tome sto Ukraina ima saveznike. A mi imamo tu politiku da biramo uvek pogresne saveznike.
    (Rusohejter, 22. septembar 2022 09:41)

    # Link komentara

  8. Razlika između Ukrajine i Srbije je što je Srbija izgubila ideološki, kulturološki rat devedesetih. Srbija je predviđena bračnim parom Milošević toliko iziritirala svetsku javnost da je jedino, nažalost bombardovanjem 99 to moglo da se zaustavi. Srbija mora da plati cenu za to. Platiće i Rusija za ovo što sada radi ako ne razori celu planetu.
    (Sj, 22. septembar 2022 08:42)

    Стварно, то тако иде? Зато што те неко иритира, ти га бомбардујеш, уништиш еко систем, отрујеш народ и отцепиш део територије? То се нажалост тако решава? Шта ви пишете?!?
    (Објављен коментар, 22. septembar 2022 09:36)

    # Link komentara

  9. Neaktivan sam član SNS, glasao sam za A.Vučića za predsednika.
    Jedina mi je zamerka što je čitao govor umesto da ga prezentuje iz glave kao što su govorili npr predsednica Mađarske ili čak i Bajden. Delovalo bi efektivnije.

    Lepo iskorišćena prilika da se skrene pažnja na licemerje.
    Ili nek "kolektivni zapad" dozvoli otcepljenje ukrajinskih teritorija (po želji stanovništva iskazanoj na referendumima), a uz to i Katalonije, Republike Srpske i srpskih opština na Kosovu*, ili nek priznaju grešku i povuku priznanja Kosova* (koje nije ni imalo referendum).

    Lepo što je skrenuo pažnju na to da Albanija i Srbija imaju nikad bolje odnose i da ne treba niko da požuruje Beograd sa donošenjem konačnog rešenja za Kosovo*.

    Dobro je što nije spominjao Rusiju i sankcije...

    Nadam se da će ovo dovesti bar do nekoliko novih odpriznavanja Kosova* od strane "malih" država kako bismo imali većinu u UN po tom pitanju.
    (bro, 22. septembar 2022 09:26)

    # Link komentara

  10. Nema se šta zameriti u govoru, pravi državnički. Srbija je pokazala težnju ka vladavini prava u međunarodnim odnosima a ne sile. Međutim dešavanja u svetu sve više govore da UN polako gube smisao postojanja.
    (Kruševljanin, 22. septembar 2022 09:13)

    # Link komentara

  11. Nema razlike. Mi smo naklonjeni Rusiji, pa nas ovi iz SAD zamajavaju, a Ukrajina je naklonjena SAD, pa je zamajava Rusija. Nema tu nikakve filozofije, isto je.
    (NikolaBg, 22. septembar 2022 08:49)

    # Link komentara

  12. Tako se vodi i zastupa država. Hvala!!!
    (Bravo, 22. septembar 2022 08:49)

    # Link komentara

  13. Prezirem ga ali ako im je ovo rekao. Kao oni su fini i iznenadjeni kako to da se desi suverenoj zemlji. Ukrajna je tek pocetak
    (Stefan, 22. septembar 2022 08:43)

    # Link komentara

  14. Razlika između Ukrajine i Srbije je što je Srbija izgubila ideološki, kulturološki rat devedesetih. Srbija je predviđena bračnim parom Milošević toliko iziritirala svetsku javnost da je jedino, nažalost bombardovanjem 99 to moglo da se zaustavi. Srbija mora da plati cenu za to. Platiće i Rusija za ovo što sada radi ako ne razori celu planetu.
    (Sj, 22. septembar 2022 08:42)

    # Link komentara

  15. Predsedniče, obavili sre veliki govor.
    Samo napred.
    (Bane, 22. septembar 2022 08:36)

    # Link komentara

  16. Da li će ovaj govor doneti koristi ili štete ..pitam se...
    (Srki s, 22. septembar 2022 08:33)

    # Link komentara

  17. Živela Srbija. Ja se samo nadam da će ovaj govor doprineti većem jedinstvu građana Srbije. Odmereno i hrabro čak i previše direktno. Plašim se da nam ovu direktnost neće neki likovi sa zapada zaboraviti. Ali jednom mora otvoreno da se kaže. Ovaj govor se neće svideti ni Rusima... Što se tiče svrstava ja na jednu ili drugu stranu...neka hvala...rešavate vaše probleme bez nas. Mi smo na ovim prostorima dosta krvarili.
    (Žika piksla, 22. septembar 2022 08:32)

    # Link komentara

  18. Čestitke za govor. Posebno o delu oko nepovredivosti granica suverenih država članica UN , čime je Predsednik Srbije izjednačio agresiju i zločin NATO alijanse 1999 prema SiCG sa agresijom, invazijom i zličinom Rusije prema Ukrajini. Snažne reči i u ovom trenutku u interesu Srbije, ali ogoljenje brutalne agresije Rusije na Ukrajinu. Govor je po meri rodoljuba u Srbiji, ali rusofili ( koji su razumeli govor) u Srbiji , a i sama Moskva su sigurno jako razočarani. Ako se trenutno nasilno menjaju granice u Ukrajini , a to je G-din predsednik Vučić više puta u govoru jasno rekao , onda Ruska armija danas isto radi Ukrajini što i NATO Srbiji i Crnoj Gori 1999god. Poštujući načela UN o nepovredivosti granica Ukrajine 2022 god. Srbija je sinoć jasno do znanja rekla šta misli o ratu u Ukrajini. Za razliku od nekih zaslepljenih domaćih rusofila, Moskva će razumeti govor Vučića. Bravo Predsedniče.
    (VUK, 22. septembar 2022 08:28)

    # Link komentara

  19. Vrhunski govor ko go da mu je pomogao! Riječ je o poziciji Srbije u svijetu i zaista je sve lijepo rečeno. Što se tiče spoljne politike svaka čast, mislim dragi moji sunarodnici da je krajnje vrijeme da odvojite dnevnu politiku od nacionalnih interesa. Svi se satraše od zgrožavanja nad poveljom UN u slučaju Rusije a "zaboravljaju" Jugoslaviju a poslije i Kosovo. Treba reći ako ništa zbog naših slavnih predaka. Da li ova đeca uopšte razmišljaju kako je bilo pješke preko Albanije ili po šumetinama Kozare i Grmeča? Volim i ja život ali rob neću biti nikada mogu da izmišljaju globalisti (neofašisti) još 100 sistema vrijednosti!
    Svak je rođen da po jednom umre čast i bruka žive dovijeka!
    (Kozara, 22. septembar 2022 08:25)

    # Link komentara

  20. Razlika je u tome sto Ukrajina ima podrsku najvecih sila a Srbija nema.
    (Junacki, 22. septembar 2022 08:20)

    # Link komentara

  21. Sve je to lepo, govor je na mestu, medjutim ne menja nista ni sto se tice nase situacije ni svetske. Obe strane su naoruzane do zuba i spremne vise nego ikad pre da ratuju do poslednjeg Ukrajinca, Srbina, Albanca, Tajvanca. Ko je sta zapoceo i kada, dobro znaju svi koji hoce da znaju. Doduse medijski izgleda da svaka strana zivi u nekom paralelnom univerzumu i ne prica isti jezik sa suparnikom tako da je doslo vreme za oruzje ponovo i nazalost. Mahanje maslinovom grancicom i pozivanje na mir radi samo ako si clan Hare Krisne i konzumiras psihoaktivne supastance, ali ne i u odnosima u svetu. Danas smo dosli do toga da se pominje nuklearno oruzje u skoro svakom govoru a granatiraju se nuklearne elektrane. Da li ima iko normalan da zaustavi ovo ludilo.
    (Dragan, 22. septembar 2022 08:17)

    # Link komentara

  22. Kada se neko poziva na međunarodno javno pravo, na Povelju UN, ma ko on bio, nema mu se sta zameriti. Podrska Vucicu sto je stvari nazvao pravim imenom.
    (Doc. dr, 22. septembar 2022 08:16)

    # Link komentara

  23. Razlika je samo jedna. Srbija ima za saveznika Rusiju, a Ukrajina SAD. Posledice su zato veoma različite. Da je Srbija 1999 bila u NATO savezu, Kosovo bi danas bila pokrajina u Srbiji.
    (Che, 22. septembar 2022 08:12)

    # Link komentara

  24. @"Teritorijalni integritet i suverenitet kao kljucni princip medjunarodnog prava" - sa ovim bih polemisao

    Pravo naroda na samoopredeljenje je vec vise od 3 decenije kljucni princip medjunarodnog prava. Ako se slozimo da medj. pravo uopste postoji. Taj princip je primenjen kod ujedinjenja dve Nemacke i raspada SFR Jugoslavije i SR Jugoslavije, s tim sto je to pravo priznato svim bivsim jug. narodima, osim srpskom.

    Ter. integritet, kao princip medj. prava, se od tada primenjuje selektivno, i to tamo gde Zapadu odgovara, kao npr. u slucaju BiH i Ukrajine, gde se opet Srbima i rusofonim Ukrajincima osporava pravo na samoopredeljenje.

    Kada se ove cinjenice sagledaju, da li se uopste moze reci da medj. pravo postoji, kada se tako nedosledno primenjuje??
    (Ekspert amater, 22. septembar 2022 07:55)

    # Link komentara

  25. Moze ovako...

    E ja podrzavam SNS, glasao sam za njih,podrzavam predcednika i kako se vodi unutrasnja politika, nikada nisam opozicija, uvek sam za vlast i kazem da je odlican govor Ace Srbina.
    (Nikola, 22. septembar 2022 07:55)

    # Link komentara

  26. Realno me je pozitivno iznenadio tekstom. Gledajući ga na onoj televiziji sa Grenelom, gdje su ga ispitivali, ništa nije rekao za KiM,ni riječ, pa sam pomislio da će govor u UN biti teški šupljak, ali sam jako zadovoljan kako je obavio. Živjela Srbija!
    (Brodarko, 22. septembar 2022 07:40)

    # Link komentara

  27. BRAVO. Svaka cast .
    (Slavisa, 22. septembar 2022 07:39)

    # Link komentara

  28. E neka im je rekao,Kosovo je pokrenulo haos.Rusima je Kosovo bio prvi izgovor da uzmu Krim a i ostalo sada.
    (Paja&Jare, 22. septembar 2022 07:17)

    # Link komentara

  29. Dobar govor.
    (Žarko, 22. septembar 2022 06:55)

    # Link komentara

  30. U tome što Ukrajina poslušna.
    (gost, 22. septembar 2022 06:52)

    # Link komentara

  31. Ne podržavam Vučića, ali mu je govor na skupštini Ujedinjenih Nacija bio odličan, naročito deo gde je uporedio Ukrajinu i Srbiju i gde je govorio o NATO agresiji i priznavanju Kosova.

    To što je izgovorio nije smeo niko od naših političara u prošlosti da kaže.

    Mislim da će ovo podstaći mnoge male zemlje koje se bez razmišljanja priznale nezavisnost Kosova da svoju odluku preispitaju.

    Što je još bolje, njegov govor je bio odmah iza govora Zelenskog, pa su u sali bili svi.
    (Dragan BG, 22. septembar 2022 06:46)

    # Link komentara

  32. Svaka čast!

    Ali "najjače" mi je ono " mir nema alternativu". :-)
    (Brzi, 22. septembar 2022 04:17)

    # Link komentara

  33. Prvi put u zivotu moram da pohvalim Vucica, govor je odlican. Steta sto tako ne prica i sa gradjanima Srbije ...
    (Sasa Shanghai, 22. septembar 2022 03:30)

    # Link komentara

  34. Bravo !!! Svaka mu je ko Njegoseva !!!
    (Pravoslavac, 22. septembar 2022 03:19)

    # Link komentara

  35. Iako mislim da ih ne dotice puno sta Vucic ima da kaze, svakako govor je bio Na mestu, umereno, bez provokacija. Ko kod da mu je pisao govor (tim ili pojedinac) svaka cast. Pogotovo za odabir citata (mlk citat mislim da ih najvise boli)...
    (Mirko, 22. septembar 2022 02:57)

    # Link komentara

  36. Kao Bajden da mu je pisao govor… nece se bas svideti Putinu…
    (sale, 22. septembar 2022 02:32)

    # Link komentara

  37. Bravo predsedniče, vrhunski govor, uživao sam.
    (S.M.Kuća, 22. septembar 2022 01:51)

    # Link komentara

  38. sve tacno.
    licemerje na sve strane.. moralno posrnuce vodecih civilizacija.
    (djosa, 22. septembar 2022 01:41)

    # Link komentara

  39. Nisam glasao da razjasnim odmah! Nisam pristalica njegove politike, ali sam gledao njegovo gostovanje na tvu i njegov govor! Odlicno, odmereno i rekao im je sta ima da se kaze a da ne izgleda kao kafanska svadja! U cemu je razlika izmedju Ukrajine i Srbije?! Zasto stitite njih a ****** nas? Mi njih postujemo ali hocemo i da nas postuju! Neki tu medju vama su nam rasturili drzavu i vi to znate.
    Ok, meni je lakse jer ne zivim u Srbiji ali ovo je najbolje izlaganje srpskog predstavnika ikad u UN, samo da naglasim!
    (Veliki Strumpf ???, 22. septembar 2022 01:34)

    # Link komentara

  40. Dio procitao, ali bas to sto sam citao pogodak u metu, svaka cast
    (ZEBRA, 22. septembar 2022 01:28)

    # Link komentara

  41. svaka cast! bravo predsednice ???
    (ercov, 22. septembar 2022 01:11)

    # Link komentara

  42. Ako je sve bas ovako receno….onda prvi put da kazem Vucicu bravo!!!
    (goranmilwaukee, 22. septembar 2022 01:08)

    # Link komentara

  43. Svaka čast za kompletan govor. Hrabro i istinito....
    (rale, 22. septembar 2022 01:05)

    # Link komentara

  44. zalio se mali perica da su ga istukli u skoli.
    (mtmbabic, 22. septembar 2022 00:59)

    # Link komentara

  45. Dobar govor!
    (Objektiv, 22. septembar 2022 00:58)

    # Link komentara

  46. Politicki sam neaktivan i neopredeljen…ne podrzavam ni ove ni one , ali cinjenica jeste da je predsednik koga bas i ne simpatisem previse imao jako uskladjen, drzavnicki i vrlo utemeljen govor… svaka cast, vrlo hrabro i drzavnicki…Objasnio da nismo zaboravili sta nam se desilo, svesni smo situacije u koju nas drugi guraju i znamo da su nam manevarske mogucnosti smanjene, ali da smo dovoljno zreli da te iste nametnute probleme resavamo normalnim civilizacijskim tekovinama a ne oruzujem i da je nas cilj napredak i razvoj…bravo…
    (Milan, 22. septembar 2022 00:49)

    # Link komentara

  47. Nisam bot ..nemam politicke miljenike , u dusi sam veciti opozicionar , ali sam ponosan na svaku izgovorenu rec ..pravo u centar ..
    (nenad, 22. septembar 2022 00:47)

    # Link komentara

  48. Sve ste dobro rekli Predsedniče,oni sto su vas slusali nemogu nista promene i ako su vecina.A oni sto bi trebali da cuju i mogu da uticu otisli su na kafe pauzu da komentarisu Zelenskog i njegov govor,Sala je bila skoro prazna???
    (sims, 22. septembar 2022 00:45)

    # Link komentara

  49. svaka cast!
    (buducnost, 22. septembar 2022 00:44)

    # Link komentara

  50. fin govor. tenks ju. elem ozb stvarno fin govor. trebao je da ponovi par puta vise za licemerije i selektivnost primene un prava, al generalno se poruka prenela
    (badjon, 22. septembar 2022 00:30)

    # Link komentara

  51. Veliki respekt i naklon do poda,bravo Predsedniče
    Živela Srbija!
    (Napo Leon, 22. septembar 2022 00:29)

    # Link komentara

  52. svidja mi se govor, dzabe kad niko nikog ne **** dva posto
    (Anti blizanac, 22. septembar 2022 00:24)

    # Link komentara

  53. Ne volim na koji način se vodi unutrašnja politika u Srbiji, al je govor tačan, bez greške. Svakako znamo da ga predsednik nije pisao, al bar ga je dostojanstveno pročitao. To što će svi oni da prevrnu očima dok slušaju, to je nešto drugo. Al mi druga oružja nemamo osim upornosti i želje.
    (Vuk, 22. septembar 2022 00:22)

    # Link komentara

  54. svaka cast na govoru.
    odmeren direktan i sve tacno..
    (mozaks, 22. septembar 2022 00:19)

    # Link komentara

  55. Dobar govor..ali kao što je rekao naš Predsednik..niko ne sluša.
    (ex ljubomir, 22. septembar 2022 00:17)

    # Link komentara

  56. Nisam u SNS-u, niti sam za politiku istih, ali po prvi put sam izgovorio glasno:"Bravo, Vucicu!"
    (Nikola, 22. septembar 2022 00:07)

    # Link komentara

  57. strasno koliko smo blizu ambisa
    (^_^, 22. septembar 2022 00:06)

    # Link komentara

  58. Svaka mu čast ali stvarno sve u centar !!!
    (Luka, 22. septembar 2022 00:03)

    # Link komentara