RHMZ ima novo upozorenje: Ponovo led

Beograd -- Republički hidrometeorološki zavod danas je izbacio upozorenje za područje Srbije na ledenu kišu.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/ Strahinja Aćimović
Tanjug/ Strahinja Aćimović

"U petak ujutro na području Srema, Beograda i severne Šumadije, južnog Banata, Pomoravlјa i Braničeva mestimično se očekuje kiša koja će se lediti na tlu", saopštio je RHMZ na svom sajtu.

Tokom dana će biti umereno i potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa i kišom i susnežicom. Vetar slab i umeren, severozapadni.

Najniža temperatura biće od -6 do 1 °C, a najviša od 4 do 9 °C.

"Prema izgledima do 1. februara biće umereno do potpuno oblačno. U većini dana slab sneg se očekuje ponegde u brdsko-planinskim krajevima, a u petak, u nižim predelima, zbog porasta temperature, biće mešovitih padavina, kiše i susnežice", najavila je Senija Vukajlović iz RHMZ.

U subotu je ponovo cela mapa "žuta".

Ujutro mestimično slab mraz. Tokom dana umereno i potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa i kišom i susnežicom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 1, a najviša od 3 do 6 °C.

U nedelju isto ujutro mestimično slab mraz. Tokom dana umereno i potpuno oblačno, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa slabim snegom, u nižim predelima sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 1 °C, a najviša od 4 do 9 °C.

U Beogradu će u nedelju maksimalna biti 10 stepeni, u ponedeljak će temperatura ići i do 11 stepeni, ali 1. februara ide opet zahlađenje i deluje da će biti većih količina padavina, kao da ide novi hladni talas i ledeni dani, s maksimalnim temperaturama do 0 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu