I dalje petocifreno – više od 17.600

U Srbiji su do poslednjeg preseka potvrđena 17.674 novoobolela od kovida 19, dok je od posledica ove bolesti preminulo 40 osoba.

Izvor: B92
Podeli
Tanjuf/AP Photo/Hassene Dridi
Tanjuf/AP Photo/Hassene Dridi

Pročitajte još:

UŽIVO Novi soj nove i vakcine; Ukidaju kovid propusnice i nošenje maski

Uskoro opširnije.

Testirana su 35.974 uzorka.

Na respiratorima su 142 pacijenta, dok je na bolničkom lečenju od ove bolesti 3.301.

Korona je odnela 13.417 života, a procenat smrtnosti je 0,83.

Ružić nagovestio kakva će odluka biti? Oglasila se i Brnabićeva

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da bi sutra trebalo da se donese odluka o daljem radu škola zbog epidemiološke situacije.

On je ujedno i nagovestio kakva će ta odluka da bude rekavši da "od toga ne očekuje ništa epohalno".

Govoreći za TV Pink on je rekao da obrazovni sistem nije mesto transmisije korone, te da postoji i opterećenje sezonskim virusom gripa.

"U sadejstvu sa omikronom taj virus pravi probleme, pre svega kod nastavnika", rekao je on. Dodao je da je obrazovni sistem spreman za svaku odluku koja bude sutra doneta.

Podsetio je da je po preporukama Kriznog štaba već obezbeđeno "razređenje" učenika u školama.

Brnabićeva: Prelazak na onlajn nastavu loše rešenje

Mislim da je potpuni prelazak na onlajn nastavu loše rešenje, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić za RTS uoči sastanka Tima za škole, i rekla da se ulazi u treću godinu trajanja pandemije, da su kompromitovani znanje i radne navike đaka i da je iz socioloških razloga važno da fizički idu u škole.

Osvrćući se na rast broja zaraženih kovidom u Srbiji i svetu, Brnabićeva se saglasila da su "brojevi dramatični" i da su "eksplodirali".

"Na nedeljnom nivou pratimo kako se ti brojevi kreću u celoj Evropi, i vidimo da Srbija nije ni u prvih 10 po broju zaraženih na 100.000 stavnovnika", ukazala je premijerka.

Ocenila je da je u našem slučaju dobro to što na raspolaganju imamo "apsulutno sve lekove, najnovije, najinovativnije i najskuplje", kao i da imamo fenomenalne lekare, kojima je zahvalila na svemu što čine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu