Vozač kamiona koji je usmrtio devojčicu negira krivično delo, pušten da se brani sa slobode

Vozač kamiona, koji je na Novom Beogradu udario desetogodišnju devojčicu van pešačkog prelaza, pušten je da se brani sa slobode.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shutterstock/milorad milankovic
Shutterstock/milorad milankovic

Poginula devojčica na Novom Beogradu; vozaču kamiona određeno policijsko zadržavanje


To je odluka nakon saslušanja u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Tužilaštvo je saopštilo da osumnjičeni vozač kamiona M. M. (34), koji je udario devojčicu u utorak u ulici Doktora Ivana Ribara nakon čega je ona preminula, nije ranije osuđivan, kao i da ne postoje drugi zakonski razlozi da se uputi predlog za određivanje pritvora.

M. M. je prilikom saslušanja negirao izvršenje krivičnog dela - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i istakao da je devojčica pretrčavala kolovoz prilikom izlaska iz autobusa.

"To je utvrđeno i uvidom u pribavljene video snimke iz autobusa i sa nadzornih kamera na raskrsnici, navode iz tužilaštva.

Radi utvrđivanja svih činjenica, kako dodaju, u daljem toku postupka obaviće se saobraćajno-tehničko veštačenje, nakon izrade izveštaja o vanredno-tehničkom pregledu vozila.

M. M. se tereti za krivično delo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a prema prvim informacijama, nije bio pijan niti pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu