Krivokapić nema podršku SPC? "Crna Gora zaslužuje"

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je večeras da nije upoznat sa sadržajem sastanka Abazovića i patrijarha SPC Porfirija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je upitao kako to da neko ima pravo da ide na privatne razgovore, u Dubai, a da on, Krivokapić, putuje o svom trošku, te da se njemu zamerilo noćenje na Svetoj gori.

"Zašto niko ne pita koliko košta noćenje u skupom hotelu u Dubaiu, Americi ili Beogradu ili Tirani", rekao je on.

Na pitanje zašto nije vratio Abazovića iz Beograda, kad je sinoć došao u Patrijaršiju, Krivokapić kaže da je on tamo otišao privatno, te da nema ingerencije za to.

Kako je rečeno, lider SNP-a je takođe pozvan na sastanak u Patrijaršiju narednih dana.

Na pitanje da li Krivokapić više nema podršku SPC, kaže da "Cena Gora zaslužuje da se njeni problemi rešavaju u okviru nje".

"Ugovor predstavlja još jednu aktivnost koja se predstavlja kao nešto što se zamera Vladi da nije uradila", rekao je on govoreći o Temeljnom ugovoru.

Krivokapić je rekao da je svaka tačka u tom ugovoru proverena na sednici Vlade Crne Gore, te je zatražio da neko upita zašto se čeka od 21. jula da se dogovori sa SPC.

Istakao je da je nacrt Ugovora isti kao iz jula 2021. godine , te da je razlika u terminima "kao", a ne "umesto" i da nema suštinskih promena u novom dokumentu.

Za sebe je rekao da je vernik, te da je i kao premijer uradio sve što je do njega, blagovremeno odgovorio na ispravku Sinoda SPC.

Očekivao je da će ugovor biti potpisan prilikom ustoličenja mitropolita crmogorsko-primorskog Joanikija, ali nije došlo do toga.

"Pokušali smo da dođe do potpisivanja pre Nove godine i pre ovog politikog karambola", rekao je on i istakao da je od SPC dobio odgovor da mora da se pojasni. Krivokapić navodi da će ugovor možda potpisati i Abazović, pa je sada, kako kaže "pripremio teren za to".

Krivokapić kaže da niko neće na izbore u Crnoj Gori, a kao razlog navodi to da je rejting svih partija pao.

"Rejting URE je najniži od osnivanja te partije", kazao je on.

Pozvao se na rezultate istraživanja rejtinga koje je video jutros i dodao da građani Crne Gore očekuju da partije brinu o njima.

"Meni Crna Gora politički liči na baru punu krokodila, gde niko ne može da dobije sve što želi", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu