Potvrđeno: Pronađeni utopljenik jeste Matej Periš

Beograd -- Utopljenik izvučen kod Ade Huje jeste Splićanin Matej Periš, potvrdila je obdukcija, saznaje Tanjug.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Prema nezvaničnim informacijama, rezultati toksikološke analize biće urađeni za dvadesetak dana. Kako navode beogradski mediji, prema prvim saznanjima nakon obdukcije, uzrok smrti je utapanje.

Telo je pronađeno juče ujutru.

Podsetimo, Matej Periš, mladić iz Splita, poslednji put je viđen u jednom beogradskom noćnom klubu uoči novogodišnje noći. U potragu za njim su se odmah uključile sve raspoložive jedinice MUP-a.

Signal mobilnog telefona Mateja Periša (27) poslednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. Mediji su ranije naveli da se veruje da je telefon bio u Matejevom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a poslednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno, gde je verovatno njegovo telo.

"Šetali smo palubom broda i telo je plutalo nizvodno Dunavom ka pontonima. Prvo smo pozvali rečnu policiju, pa onda beogradsku policiju", rekao je kapetan broda Miloš Zelenović, koji je učio telo i dodao da je u pitanju osoba koja je na sebi imala farmerke i jednu belu patiku.

Telo je, kaže, izgledalo tako kao da je dugo u vodi. Prema njegovim rečima, telo je došlo iz pravca Save, a danas je bio jak vetar, što je možda razlog da se negde otkačilo. Kako prenose beogradski mediji, pronađeni muškarac nosi majicu sa natpisom kakvu je nosio Matej Periš u noći u kojoj je nestao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 91 idi na stranu