"Vučiću je bitinija pravda za decu od NATO ili EU"

inistar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću više znači pravda za pobijenu decu nego bilo koji NATO ili EU.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/Tibor Rosta HUNGARY OUT
EPA-EFE/Tibor Rosta HUNGARY OUT

Tako je reagovao na nove pretnje hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, saopšteno je iz MUP-a.

"Da je Hrvatska država u kojoj ima bar prava, ako i nema pravde, niko ne bi pretio tužbama kao političkom odmazdom prema Aleksandru Vučiću. Predsednik Hrvatske ne procenjuje da li za neku tužbu ima osnova, već da li je „pametno„ da bude podignuta. Srbija ne procenjuje, Srbija ne pita da li je „pametno“, Srbija podiže optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su planski, sa umišljajem, na teritoriji Bosne i Hercegovine, na Petrovačkoj cesti, granatirali kolonu nenaoružanih izbeglica i pritom ubili više srpskih civila, a među njima i decu.

Pročitajte još:


Hrvatska na nogama zbog Vučićevih reči – prete i optužnicom



Selaković o hrvatskim napadima: "Vučić je zauzeo jedinu moguću poziciju kada je reč o zločinima nad Srbima"

Oštar odgovor iz Srbije predsedniku Hrvatske: "Istorijska nebuloza"

Srbija podiže optužnicu zato što pravda mora da stigne ubice srpske dece i zato što je to smisao ljudskog društva, vladavina prava i pravde. Za razliku od Milanovića, Aleksandar Vučić nikome ne preti, ali se i ni pred kim ne ponižava, predsedniku Srbije više znači pravda za pobijenu decu nego bilo koji NATO ili Evropska unija. Zato ga toliko i mrze, šta ustašama preostaje osim da mrze čoveka koga ne mogu ni uplašiti, ni uceniti.

Ako će jedan od bezbrojnih uslova da se približimo Evropskoj uniji biti i hrvatski zahtev da Srbija oprosti ubicama naše dece, onda neka Evropska unija slobodno pronađe druge članove, nama među takvima nije mesto. Ako je jedini način da budemo slobodni i da se borimo za istinu da pored vojne izaberemo i političku neutralnost, onda neka tako i bude, a Evropska unija neka hrvatske komplekse leči bez Srbije", izjavio je Vulin reagujući na nove pretnje Milanovića koje je uputio Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću kada je rekao da Srbija treba da pazi šta radi s obzirom da je Hrvatska članica EU kojoj Srbija teži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu