Vozaču autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj određen pritvor

Vozaču srpskog autobusa, koji je sinoć doživeo saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, određeno je zadržavanje u trajanju od 24 sata, saopštila je bugarska policija.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Vozač se okrenuo da spusti sedište"; "Video sam uplakanu decu oblivenu krvlju" FOTO/VIDEO

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je uzrok ili ljudska greška ili tehnicki problem.

Testovi vozača autobusa bili su negativni na alkohol i drogu.

Do saobraćajne nesreće najverovatnije je došlo zbog ljudske greške, saopštilo je tužilaštvo na konferenciji za novinare.

Istražitelji smatraju da je vozač autobusa iz nekog razloga izgubio koncentraciju, zbog cega je autobus sleteo sa puta u jarak i našao se u jarku. U autobusu je bilo 38 dece, 10 odraslih i jedan vozač. Putnici su uspeli da iz prevrnutog vozila izađu kroz prozore koje su morali da razbiju.

Kako prenosi BTA posle nesreće koja se sinoć dogodila na autoputu Trakija 12 dece i dvoje odraslih zadržano je u bolnici.

Iako su se sinoć pojavile informacije da je vozaču amputirana noga, on je navodno zadobio lakše povrede i prema još uvek nezvaničnim informacijama ima prelom ruke. On je sinoć testiran na alkohol i drogu, ali su oba rezultata bila negativna.

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović rekao je za TV Prva da je desetoro dece povređeneo, a da je jedna odrasla osoba sa težim povredama donjih ekstremiteta.

Bilans prevrtanja autobusa u Bugarskoj sa decom iz Srbije; 12 povređeno, vozaču amputiraju nogu? VIDEO/FOTO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu