MUP: Doneta mera o zabrani ulaska u Srbiju za osam osoba zbog ponašanja na Evroprajdu

Pripadnici MUP-a podneli su dve krivične prijave i doneli meru o zabrani ulaska u Republiku Srbiju za osam osoba.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Krivične prijave podnete su osam osoba koje su tokom održavanja manifestacije Evroprajd 2022 svojim ponašanjem vređali javni moral.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, identifikovali su dve osobe državljane Turske i Italije, protiv kojih je, zbog sumnje da su tokom održavanja Evroprajd 2022 počinili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, podneta krivična prijava, navodi se u saopštenju MUP.

Za ova dva lica raspisana je potraga, s obzirom na to da su nedostupni srpskim istražnim organima.

Takođe, u konsultaciji sa Višim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal biće preduzete sve mere u cilju daljeg postupanja prema licima koja su putem društvenih mreža Instagram i Tviter delila objave sa ekstremističkim sadržajem upućene pripadnicima LGBT zajednice, navodi se u saopštenju.

Policija će protiv tih lica podneti dve krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na utvrđivanju identiteta i eventualnog stavljanja na meru odbijanja ulaska drugih učesnika manifestacije Evroprajda 2022, kao i na utvrđivanju identiteta pošiljaoca pretnji Info centru Evroprajd 2022 koje su upućene putem i-mejl adresa pre održavanja manifestacije, navodi MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu