Lavrov: "Referendumi se održavaju na preporuku Zelenskog"

Sergej Lavrov rekao je na sednici Generalne skupštine UN u Njujorku da se referendumi održavaju na preporuku ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Referendum o pitanju ulaska u sastav Rusije počeo je u juče u samoproglašenim Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.

"Zapad negoduje zbog referenduma koji se trenutno održavaju u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj i Harkovskoj oblasti. Međutim, stanovnici tih teritorija samo su reagovali na činjenicu da im je to predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski preporučio u jednom od intervjua iz avgusta prošle godine, kada je savetovao sve koji se osećaju kao Rusi da odu u Rusiju", rekao je Lavrov, prenose RIA Novosti.

Naveo je da "stanovici pomenutih regiona upravo to i čine, nose sa sobom svoju zemlju, na kojoj su vekovima živeli njihovi preci".

Glasanje će trajati do utorka, 27. septembra. Zapad je osudio održavanje referenduma, navodeći da je reč o pokušaju Moskve da pripoji delove ukrajinske teritorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 583 idi na stranu