Izdato naređenje: Vojska krenula

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naredio je ruskoj vojsci u Siriji da pomogne vlastima zemlje u otklanjanju posledica zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.

Izvor: Sputnjik
Podeli
 EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ovim povodom oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije.

U saopštenju se navodi da će deset konsolidovanih odreda ruske vojske od preko 300 ljudi i 60 vozila u Siriji pomoći sirijskom stanovništvu u saniranju posledica razornog zemljotresa.

Ruski vojnici su, prema saopštenju, počeli sa raščišćavanjem ruševina, potragom za žrtvama i pružanjem medicinske pomoći u područjima koja su pretrpela najveća razaranja.

"U okviru pružanja pomoći, Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana otvorio je šest punktova za pružanje operativne humanitarne pomoći povređenima u gradovima Alepo, Hama, Latakija i naseljima Džabla, Stamu i Bustan al Baša", navodi Ministarstvo odbrane Rusije.

Pored toga, u aviobazi "Hmejmim" formirana je i nalazi se u stanju stalne gotovosti za pružanje pomoći mobilna grupa ruskih vojnih medicinara, a otvorena su i četiri punkta za prijem donatorske krvi, kao i zajednički operativni štab za koordinaciju dejstava snaga i sredstava, angažovanih za pružanje pomoći Siriji.

Prema poslednjim informacijama, u zemljotresu u Siriji poginule su 403 osobe, dok je oko 1.300 povređeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu