"Kurtijevo ponašanje je najveća kazna"

Bivši ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj komentarisao je situaciju na severu Kosova.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

On je tom prilikom kritikovao premijera Aljbina Kurtija zbog loših političkih odluka koje su dovele do krize na severu Kosova, prenosi Reporteri.

Hodžaj je istakao da Kurti treba da sprovede dogovor koji je postignut između Kosova i Srbije i da koordinira sa međunarodnim partnerima.

Kako navodi, Kurti je stavom koji je zauzeo o situaciji na severu naneo veliku štetu Kosovu.

"Odluke o sankcionisanju Kosova su odluke koje ne pripadaju modernoj istoriji stvaranja države. Francusko-nemački plan sam od početka shvatio kao pokušaj Zapada da se integriše sever Kosova, ali Kurti je vodio pogrešnu politiku sa registarskim tablicama i izbornom situacijom na severu zemlje. Mislim da treba da budemo ozbiljni. Kurti nije trebalo da pitanje registarskih tablica pretvori u glavnu temu", rekao je on.

Hodžaj je rekao da je najveća kazna koju je bilo koja vlada učinila zemlji, kako je objasnio, Kurtijevo ponašanje u odnosu na situaciju na severu.

"Moj stav je bio da Kurti treba da primeni sporazum koji je postignut između Kosova i Srbije i da koordiniše sa našim partnerima. Akcije koje su preduzete na severu zemlje dovele su do situacije da po prvi put na severu Kosova postoji nominalni suverenitet. Briga koju danas imam je za državni interes Kosova. Mislim da je najveća kazna koju je bilo koja vlada učinila zemlji upravo Kurtijevo ponašanje u odnosu na situaciju na severu", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu