"Zapadne sile govore Prištini da radi to što radi"

"Bahatost Prištine je dodatni motiv da srpski predsednik, zatraži posebnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o stanju na KiM."

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

Ovo navodi dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije.

U vreme dok traje zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kome pored ostalih država sveta treba da se čuje i glas Srbije na Kosovu i Metohiji Priština nastavlja da teroriše i hapsi Srbe uz razne izgovore.

Na pitanje da li je bahatost Prištine dodatni motiv da srpski predsednik, kako je već i najavio, zatraži posebnu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosmetu Lukić ističe da je govornica UN odlično mesto da Srbija upozna svet sa pravom istinom o dešavanjima na KiM.

"Na KIM se nastavlja teror privremenih prištinskih vlasti a zvanično je to teritorija pod upravom UN, tako da je ovo neka vrsta paradoksa što upravo Zapadne sile i govore Prištini da radi to što radi, klimaju joj glavom da samo tako nastavi dok se javnosti prenosi druga poruka", uveren je Lukić.

Lukić kaže da Zapad šalje dvostruku poruku ovakvim ponašanjem, čime potvrđuje ono na šta je više puta ukazivano a to je da prištinske vlasti ne mogu ništa urade značajno i fundamentalno a da nemaju dozvolu Zapada, pre svega Amerike.

"Amerika pre svih može lako da spreči svaki potez Prištine jer imaju toliko instrumenata za to. Teror koji se sada dešava Srbima pod Kurtijem je samo drugi vid terora koji su trpeli pod ranijim predstavnicima Prištine", konstatuje sagovornik Sputnjika uz opasku da upravo Amerika treba da zaustavi Kurtija jer je Kosovo njihovo čedo.

"Kada bi se UN uključile onda bi mogao da se nađe neutralni posrednik čime bi se postigla neka vrsta balansa, odnosno, da tu budu i zemlje Zapada, i neke države koje ne pripadaju Zapadu a koje bi možda udruženo mogle da budu posrednici. To bi dalo daleko veće šanse da se pitanja Kosova i Metohije razreši", smatra Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 119 idi na stranu