Lavrov: Sprečite to

Njujork -- Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da pokrene arbitražni postupak protiv SAD.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer
Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Kako se navodi u današnjem saopštenju na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Lavrov je tokom razgovora na marginama 78. Generalne skupštine UN saopštio generalnom sekretaru UN da SAD krše svoje obaveze, uključujuci i odbijanje viza ruskim diplomatama za događaje u UN, prenosi Tass.

Ruski šef diplomatije je skrenuo pažnju generalnog sekretara na kontinuirano kršenje obaveza Sjedinjenih Država prema Sporazumu o sedištu UN iz 1947. godine, uključujući odbijanja da izdaju vize diplomatama iz Rusije i niza drugih zemalja za učešće u događajima u UN, saopštilo je rusko ministarstvo.

Lavrov je pozvao Gutereša da spreči uvlačenje predstavnika UN u ispolitizovane inicijative o Ukrajini, navodi se u saopštenju.

On je skrenuo pažnju generalnom sekretaru UN na neprihvatljivost primene dvostrukih standarda u američkim dokumentima u vezi sa različitim teritorijama.

Lavrov i Gutereš su detaljno razgovarali o reformama UN, kako bi se svetska organizacija prilagodila aktuelnim dešavanjima, navodi se u saopštenju.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin rekao je ranije novinarima da ce Lavrov na sastanku sa Guterešom razgovarati i o pitanjima primene Crnomorskog sporazuma na izvoz ruske hrane i djubriva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu