Počelo je – vojska unutar teritorije

Izraelske odbrambene snage saopštile su da, prvi put od početka kopnene ofanzive na Gazu, artiljerijske jedinice dejstvuju unutar te palestinske teritorije.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Otkako je rat Izraela i Hamasa počeo 7. oktobra artiljerija je iz pograničnog područja ispalile više od 10.000 granata na ciljeve u Gazi.

Kako su navele IDF, artiljerijska vatra je korišćena da pomogne kopnenim snagama da manevrišu u Gazi od 27. oktobra kada je počela kopnena ofanziva.

U proteklih nekoliko dana 282. artiljerijski puk 411. bataljona je prešao granicu sa M-109 da pomogne 188. oklopnoj brigadi u ofanzivi u kvartu Šeđaija u Gaza Sitiju, preneli su izraelski mediji.

Vojnici su grantirali više od 20 zgrada u tom kvartu, uključujući skladišta oružja, stanove u kojima su podmetnute bombe i drugu infrastrukturu Hamasa, a uz to su bakljama i dimnim granatama pomagali kopnenim snagama.

U međuvremenu su se oglasile sirene za raketnu uzbunu u pograničnim naseljima na jugu Izraela blizu Pojasa Gaze posle zatišja od oko dvadeset sati.

  • Sve najnovije vesti o sukobu Hamasa i Izraela pratite OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 684 idi na stranu