Radnim danima u 21:00

Vratiće se rode

Protagonista ove priče je Predrag Švabić, mladić čija majka nasleđuje kuću sa imanjem u vojvođanskom selu Baranda, od svog pravog oca.

.

Švaba u imanju vidi izlaz iz duga koji on i Ekser imaju prema šaneru i biznismenu Dušku Krtoli, poznatijem kao Dule Pacov. Dule ima plan da Barandu osavremeni, od porodične kuće pravi kafanu i kupleraj, za sobom dovlači niz kontroverznih biznismena što kod nekih meštana izaziva otpor. Paralelno sa tom, u porodici Vulin odigrava se priča o propadanju vojvođanskog sela: ćerke site zemlje i željne prestoničkih stanova, zavedene stričevim slatkim rečima, doći će u sukob sa ocem što će rezultirati tragičan kraj po jednog člana te porodice. Ambijent upotpunjuje Dezider Inxof, folksdojčer; seoska luda, Raka, koji živi sa dve žene; kao i seoski hroničar Milenko Miletin koji se nada dolasku roda iako ih u Barandi odavno nema. Dolazak roda najaviće i dolazak Jagode, Milenkove žene na čiji grob dugo odlazi.

Na kraju serije ništa neće biti isto kao na njenom početku. U srca ljudi u kutku sveta kome pripadaju svi junaci ove priče, vratiće se nada i ljubav jednih prema drugima. U Barandu će se vratiti i rode, ptice poznate po svojoj vernosti i odanosti svojoj vrsti i svom prebivalištu. A gde su rode, tu je dobro, kaže Milenko, koji predstavlja moralnu vertikalu serije. Međusobna nerealna očekivanja, sukob mentaliteta beogradskih mangupa i prefriganih seljana, izvor su mnogobrojnih komičnih zapleta. S druge strane, svako od likova sa sobom nosi svoju biografiju, svoju ličnu dramu i istinu, koje će se, kao i u svakoj dobroj priči, naći na iskušenju u zgusnutoj dramskoj situaciji koju ćemo gledati tokom trajanja serijala.

.

Autor: Dragan Bjelogrlić

Uloge: Nikola Đuričko, Dragan Bjelogrlić, Srđan Žika Todorović

Žanr: komedija, krimi, drama, ljubavni

Originalni naslov: Vratiće se rode (2007-2008)

Produkcija: Srbija

Plima

Studentkinja na Policijskoj akademiji dobija zadatak da prouči zastareo slučaj - ubistvo trudnice na švedskoj plaži pre 25 godina.

Zovite me Fic

Moralno posrnuo prodavac automobila primoran je da postane „partner“ sa svojom savešću.

Zločinački umovi

Slučajevi Jedinice bihejvioralne analize unutar FBI, elitne grupe profajlera koji proučavaju najopasnije serijske ubice i najjezivije zločine kako bi predvideli njihove sledeće korake, pre nego što ponovo napadnu.

Njuškalo

Zovu ga Njuškalo. Ponosan je vlasnik oštrog čula mirisa i zna stvari o vama koje čak ni vi ne znate, a i radije biste da ih sačuvate za sebe...

Dosije Iks

Kultna američka naučno-fantastična serija!

Doktor Raš

Doktor Vilijam Raš nije običan profesionalac na dežurstvu.

Razotkrivanje

Svakoga dana, hiljade Rusa postanu žrtve prevaranata.