Serija

Radnim danima u 17:45

Mućke

Radnim danima u 17:45 - Kultna humoristična serija o braći Troter koji se na pijaci londonskog predgrađa bave preprodajom različite nekvalitetne robe sumnjivog porekla.

foto: prva.rs

Lukavi londonski trgovac Derek Troter sanjari o bogatstvu, ali svaki njegov sumnjiv posao i mutan plan uvek završava katastrofalno. U međuvremenu, mora da se brine i za svoju porodicu.

Ova nagrađivana serija koja slavi život jedna je od najpopularnijih britanskih televizijskih serija, a svaka je nova sezona potukla rekorde u gledanosti. Del, Rodni i deda Troter žive u državnom stanu u soliteru Mandela Haus u naselju Pekam jugoistočnog Londona. Kada im je umrla majka, Del se zavetovao da će da pazi na malog Rodnija i otad drži reč, iako je sada Rodni već viši od 180 cm. Del sanjari o životu na visokoj nozi. Zaista veruje da će se jednoga dana dokopati miliona, a u međuvremenu vodi svoju firmu Troterovi nezavisni trgovci d.o.o. i prodaje robu koja je obično ispala iz nekog kamiona. Rodni nije dobar prodavac, on pazi da se ne pojavi policija. No mulcu Rodniju pažnja lako odluta kada se pojavi bilo koja zgodna ženska. Osim toga, on ima veće ambicije. Ako Delu ne ide prodaja, ima klijentelu u obližnjem pabu Kobilja glava gdje vlasnik i stalni gosti - priglupi Brzi, doterani Bojsi i ostali - znaju da ne treba pitati odakle dolazi njegova jeftina roba. Del samog sebe smatra plejbojem, ali njegovo vozilo (stara krntija na tri točka) mu pomalo kvari stil. A ako koju žensku i odvede kući, atmosferu pokvare Rodni i deda. Ali Delova je neodoljiva karakteristika što uvek preteruje: pogrešno citira strane izreke, pije egzotične koktele i uvek se oduševljava razmetljivim detaljima.

Autor: Džon Salivan 

Uloge: Dejvid Džejson, Nikolas Lindhurst, Rodžer Lojd Pek 

Originalni naslov: Only Fools And Horses (1981-2003)