Serija

Vikendom u 18:00

Sledbenici

Vikendom u 18:00 - Mislili su da je gotovo, ali igra tek počinje!

foto: prva.rs

Rajan Hardi je bivši FBI agent koji je potrošio zadnje godine karijere pokušavajući da uhvati zloglasnog serijskog ubicu Džoa Kerola, profesora koji je opsednut radom Edgara Alana Poa, prvenstveno onim morbidnim. Zadobivši skoro smrtonosnu ranu prilikom hvatanja Kerola, Hardi se povlači iz službe. Međutim, nakon nekoliko godina, Kerol beži iz zatvora da dovrši nedovršeno – ide da dokrajči mladu devojku, jedinu koja je uspela da mu pobegne. Hardija vraćaju nazad na zadatak, Kerol biva uhvaćen, ali tek nakon što je ubio devojku. No, tek tu počinje pravi zaplet – Kerol je godinama osnivao kult, u kojem mu sledbenici odaju počast tako što nastavljaju njegov rad. Naravno, ne profesorski.

Serija ima pregršt novih i zanimljivih elemenata koji će zasigurno držati pažnju svakog trenutka. Džejms Pjurfoj, zasigurno je jedan od razloga zašto su Sledbenici gledani širom sveta. Njegova uloga šarmantnog serijskog ubice koji svojim suludim idejama i planovima tako lako stiče brojne sledbenike je brilijantna. Ta konstantna nepredvidivost, jedan je od glavnih razloga što je vrhunski negativac. I to sve dok sedi zatvoru. Nakon Džejmsa, uzmimo u obzir i da je potreban odličan koncept da se filmski glumac kao što je Kevin Bejkon privuče na male ekrane, što je Bejkon i uvideo, a što je i dokaz o kvalitetu serije. On glumi hladnokrvnog bivšeg agenta, dok u situacijama koje to zahtevaju pokazuje i empatiju, što ga čini superiornim likom uz Pjurfoja. Kroz epizode neretko se provlače sekvence iz prošlih godina, koje su potrebne za razumevanje onoga što sledi. Uz sve to, jedan intrigantan element ključan je za distinktivni novitet u seriji – Edgar Alan Po. Mračni simbolizam njegovih priča, savršeno se uliva u scenario i stvara spektakularnu krimi – triler seriju Sledbenici. 

 

Kreator: Kevin Vilijamson
Uloge: Kevin Bejkon, Džejms Pjurfoj, Šon Ešmor
Originalni naziv: The Following

Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/prva/www/prva.rs/public_html/apps/prva-rs/templates/web/footer.php on line 3 Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/prva/www/prva.rs/public_html/apps/prva-rs/templates/web/footer.php on line 3 Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/prva/www/prva.rs/public_html/apps/prva-rs/templates/web/footer.php on line 3 Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/prva/www/prva.rs/public_html/apps/prva-rs/templates/web/footer.php on line 3 Notice: Undefined variable: PAGE in /srv/prva/www/prva.rs/public_html/apps/prva-rs/templates/web/footer.php on line 3